Digitizeit är resultatet av vårt intresse för digitalisering av anläggningsbranschen.

Jonas och Per har arbetat inom anläggningsbranschen i stort sett i hela våra yrkesverksamma liv. 2009 bestämde vi oss för att göra det på vårt sätt och startade vårt entreprenadföretag. Det har gjort att vi varit lyhörda för våra kunders önskemål och de förändringar och utmaningar branschen har stått inför. År 2017 tog vi ett beslut att vi ska bli en del i digitaliseringen av bygg- och anläggningsbranschen för att utveckla vårt företag. 2021 var vi redo att starta Digitizeit Nordic AB som idag ligger i framkant vad det gäller digitalisering av bygg- och anläggningsbranschen

Att vi bestämde oss för att arbeta med digitalisering berodde på att vi ville använda våra grävsystem i egna mindre projekt, men att det var dyrt och krångligt eftersom ingen tillhandahöll hela tjänsten från början till slut. Denna insikt och att vi fullt ut förstår entreprenörers vardag har gjort att vi i grunden förstår vilka tjänster som erfordras och även hur de ska se ut för att fungera i verkligheten.

Våra erfarenheter och kunders önskemål har resulterat i att vi nu tillhandahåller tjänsterna projektledning, mättjänster, drönartjänster och stöd vid upphandling.

Digitalisering

Digitalisering avser ursprungligen och i tekniska sammanhang omvandling från analog till digital representation av information med nollor och ettor, exempelvis genom sampling av ljud och mätsignaler eller genom skanning av bilder.

Det är exakt vad vi gör, vi får datorn att kunna läsa av ytor och strukturer som man av någon anledning skall arbeta med. Vidare gör vi denna information användbar genom olika system beroende på vad man skall använda den till. Vi lagrar även informationen och visualiserar den.

Vi levererar opartiska mätbara fakta!

Vi tillhandahåller 3D-modeller, digitala tvillingar och maskinstyrningsfiler som samlats in med hjälp av drönare, GNSS teknik, totalstation och laserscanner som vi därefter bearbetat för att göra det läsbart för olika datorsystem.

Vår digitaliseringskompetens ligger främst inom bygg och anläggningsbranschen där vi gör volymberäkningar, massbalansberäkningar, filer till Maskinstyrning, dokumentation och relationsritningar.

Genom vår Digitizor lagrar vi all data och ger tillgång till den som behöver arbeta med någon del av eller all data i projektet som en central uppsättning digital dokumentation för alla intressenter. Man behöver inga speciella program för att kunna se sitt projekt eftersom allt hanteras av våra system. 

Tidsbesparingen man får med vårt system gör att man kan dokumentera betydligt mer och oftare.

Vårt moderna tänkande tar dig från start till mål i ditt projekt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Valle Jacklin

Technical Lead Bulid & Engineering

Kushtrim Morina

Projektledare & IT Chef